Kiegészítés az INTERTICKET Kft. Adatkezelési tájékoztatójához, a munkáltató által juttatott belépőjegyek vonatkozásában

1. Az INTERTICKET Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) Magyarország egyik legnagyobb jegyértékesítő társasága. A Szolgáltató, a saját jegyértékesítési rendszerével (a továbbiakban: Jegyrendszer) biztosítja azt, hogy a vele szerződött közel 1000 színház, rendezvényszervező, rendezvény-helyszín belépőjegyei eljussanak minden érdeklődőhöz. A Szolgáltató éves szinten mintegy 40-50.000 rendezvényre kínál belépőjegyeket, elsősorban a kulturális események területén (színházi előadások, koncertek, zenés produkciók, múzeumok), de egyre növekvő számban sportesemények vonatkozásában is. 

2. A jelen dokumentumban részletezett szabályok kiegészítik a Szolgáltató Adatkezelési tájékoztatóját, amely a Szolgáltató jegyértékesítő oldalának (Jegy.hu) láblécében bármikor elolvasható, letölthető. A jelen kiegészítés azokra a jegyvásárlásokra vonatkozik, amikor a munkáltató - a saját döntése és belső szabályai alapján – a munkavállalók, vagy más magánszemélyek részére (a továbbiakban: Kedvezményezettek) kedvezményesen, vagy ingyenesen belépőjegyet juttat. 

3. A jelen Adatkezelési tájékoztató-kiegészítés szerinti jegyvásárlás kizárólag erre dedikált weboldalakon történhet, amelyek elérhetők az alábbi linkeken: kultura.jegy.hu és sport.jegy.hu; (a továbbiakban: Weboldal), külön a kultúra és sport jellegű programokra vonatkozóan. A Weboldalon történt minden jegyvásárlás során a vevő maga a munkáltató, amelynek nevében, és felhatalmazása alapján vásárol a Kedvezményezett. 

4. A munkáltató által történő jegy-juttatások jogi háttere a munkáltató és a Szolgáltató közötti szerződés. A Weboldalra történő belépéshez a munkáltató biztosítja az egyedi belépési azonosítót, - amely egy e-mail cím. Az egyedi belépési azonosítót a munkáltató elküldi a Szolgáltatónak, kiegészítve azt opcionálisan az adott munkavállaló adószáma, belső dolgozói azonosító, költséghely kód adatokkal. Ezeknek az adatoknak a kezelésére – amennyiben személyes adatokat tartalmaznak – a munkáltató, mint adatkezelő, és a Szolgáltató, mint adatfeldolgozó, külön szerződést kötöttek. 

5. Amikor a Kedvezményezett a munkáltató által megadott egyedi belépési azonosító segítségével első alkalommal lép be a dedikált vásárlási felületre, a jelszó megadásával a saját fiókját aktiválja. A saját fiókban további adatok adhatók meg (pl. kapcsolattartási adatok a rendezvény elmaradása esetére, eltérő e-mail cím az elektronikus jegyek kézbesítésére stb.) Amennyiben a munkáltató egyedi belépési azonosítóként e-mail címet jelölt meg, úgy a megvásárolt belépőjegy alapesetben erre az e-mail címre kerül kiküldésre, elektronikus jegyként. A Jegyrendszer ugyanakkor lehetőséget ad arra is, hogy a kedvezményezett ettől eltérő e-mail címet jelöljön meg, amelyre a jegyeket kézbesíteni kell. Az előadás elmaradása esetén a Szolgáltató jelzést küld a Kedvezményezettnek az előadás elmaradásáról, amennyiben a Kedvezményezett megadott kapcsolattartási adatokat. Amennyiben rendezvény szervezője a jegyeket becseréli, vagy más napot (pl. esőnap) jelöl ki az előadás megtartására, úgy a Szolgáltató ezzel kapcsolatosan is a Kedvezményezettel tartja a kapcsolatot, a megadott kapcsolattartási adatok felhasználásával. Bizonyos rendezvények csak névre szóló jeggyel látogathatók, a rendezvény szervezőjének döntése szerint (pl. kiemelt biztonsági kockázatú sportesemények stb.) Ilyen esetben a rendezvény szervezője által megkívánt személyes adatok megadása a belépés feltétele. Egyes fizetési módoknál további adatok megadását kérheti a pénzügyi szolgáltató a sikeres fizetéshez (pl. telefonszám), az ún. erős ügyfélhitelesítés bevezetését követően.  

6. A Kedvezményezett által megadott adatok kezelése során a Szolgáltató adatkezelőként jár el. Ezeket az adatokat a Szolgáltató az alábbi szabályok alapján kezeli: 

Az adatkezelés célja: a Weboldalon található webshop szolgáltatás nyújtásának biztosítása, a belépőjegyek kiküldése a Kedvezményezett által meghatározott e-mail címre. Az adatkezelés célja továbbá a megrendelt szolgáltatás teljesítése, azzal kapcsolatos értesítések kiküldése (az előadással kapcsolatos technikai értesítések, így pl. előadás változásai, elmaradása, időpontváltozás, parkolási információk stb.), beléptetési adatok átadása a rendezvény szervezőjének, a szerződés teljesítése.

Az adatkezelés jogalapja: a szerződés teljesítése, GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont.

A kezelt adatok köre: vezeték és keresztnév, telefonszám (opcionális, ha a vásárló az értesítések fogadásához megadja), e-mail cím, az előzetes regisztráció során megadott jelszó, házhozszállítás kérése esetén a megadott szállítási cím, a tranzakció száma, dátuma és időpontja. 

Az adatok törlésének határideje: a tranzakcióban szereplő legutolsó előadást követő 210 nap belépőjegy esetében és 2 év a bérletek esetében, illetve a mindenkor hatályos adótörvények által meghatározott időtartam. Amennyiben a vásárlási tranzakcióval kapcsolatosan jogvita alakul ki, a Szolgáltató az adatokat a jogvita időtartamára őrzi meg, ennek jogalapja a Szolgáltató jogos érdeke, GDPR 6. cikk (1) bek. f) pont.

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a vásárlási tranzakció meghiúsulása, a kapcsolattartás elmaradása, a beléptetés meghiúsulása.

7. A Kedvezményezett önkéntes hozzájárulásával a Szolgáltató által biztosított további szolgáltatásokat vehet igénybe (pl. feliratkozás hírlevélre). A Kedvezményezett által ilyen célból megadott személyes adatok tekintetében a Szolgáltató adatkezelőként jár el. Az adatkezelésre vonatkozó szabályok megtalálhatók a Szolgáltató Adatkezelési tájékoztatójában. Az Adatkezelési tájékoztató dokumentum folyamatosan elérhető a Szolgáltató jegyértékesítő oldalának (Jegy.hu), valamint a Weboldalnak a láblécében.

8. A Szolgáltató a Kedvezményezett számára a felhasználói fiókban olyan elektronikus felületet biztosít, amelyen bármikor megtekinthetők az egyes jegyvásárlások adatai, a még felhasználható ellenérték, illetve az adott évben addig megvásárolt jegyek adatai. Ezek az adatok folyamatosan elérhetők a munkáltató számára is, azzal, hogy a megvásárolt jegyek adatait a munkáltató csak a számlán szereplő adatok tekintetében ismeri meg.

9. A Szolgáltató ügyfélszolgálati szolgáltatást biztosít a Jegyvásárló számáraa Jegy.hu  oldalain megtalálható chat-en keresztül, élőben munkanapokon9-től 19 óráig. 

 

Tovább a Jegy.hu -ra!

Lemerült a Cafeteria egyenlege, de még programot keres? Nézzen körül a Jegy.hu kínálatában!

Tovább a kultura.jegy.hu-ra!

Kultúra Cafeteria egyenleggel is rendelkezik?
Lépjen át a KULTURA.JEGY.HU oldalra!

Cafeteria Hírlevél

Használja fel Cafeteria egyenlegét a legérdekesebb programokra! Értesüljön róluk időben: iratkozzon fel Cafeteria hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!